fbpx

Contact

INS: Managerii estimează creşterea activităţii în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii şi creşterea preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în august

Managerii estimează creşterea activităţii în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, creşterea moderată a numărului de salariaţi în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, precum şi creşterea preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

“Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural +66%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +18%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +25%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +36%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creşterea activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +14%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%). Managerii societăţilor comerciale estimează creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +28%).

Conform estimărilor din luna iunie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%).

În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează