fbpx

Contact

Inspecția Muncii verifică dacă angajatorii respectă măsurile ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme

Inspecția Muncii anunță că, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, face controale privind respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Potrivit unui comunicat al instituției, angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, respectiv reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție și asigurarea de dușuri.

Nerespectarea prevederilor Ordonanței 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață se sancționează cu amendă de la 1.500 — 2.500 lei.

În luna iulie, inspectorii de muncă au aplicat 609 sancțiuni contravenționale, din care 596 avertismente și 13 amenzi în valoare totală de 71.000 de lei, dintr-un total de 628 de deficiențe constatate, în urma controalelor efectuate la 1.412 de unități cu 169.459 de salariați.

Sursa: Inspecția Muncii

Comments

comments

Apelează