fbpx

Contact

Interesul pentru schimbarea jobului a crescut; 22% dintre români cred că joburile bune sunt luate pe “pile”

Anul acesta se remarcă printr-o creştere a interesului candidaţilor pentru schimbarea jobului, cu 5,9 milioane de aplicări de la începutul anului, potrivit unei platforme de recrutare.

Cel mai recent sondaj realizat de eJobs România arată, însă, că atunci când se află în pragul unei schimbări de carieră, românii resimt o serie de obstacole care fie îi împiedică să îşi găsească mai repede locul de muncă dorit, fie îi determină să amâne momentul schimbării.

“Din păcate, în cazul a 22% dintre respondenţi, încă mai există percepţia că joburile cele mai bune sunt luate pe “pile”. 15,4% cred că au dificultăţi în a obţine jobul dorit pentru că au aşteptări salariale prea mari şi aproape la fel de mulţi nu au încredere că anunţurile de joburi sunt adevărate. Următoarele obstacole de care se tem sunt lipsa de experienţă, numărul insuficient de locuri de muncă disponibile în piaţă sau faptul că ar avea nevoie de consiliere profesională, dar nu ştiu la cine să apeleze. 12% dintre respondenţi declară, pe de altă parte, că au încredere totală în ei înşişi şi că nu întrevăd niciun fel de obstacol în calea lor spre obţinerea unui nou job”, a explicat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.

Întrebaţi şi care sunt punctele forte pe care mizează atunci când vor să se angajeze şi ce cred că îi impresionează cel mai mult pe angajatori, mai mult de trei sferturi dintre participanţii la sondaj au pus experienţa pe primul loc. 66% se caracterizează ca fiind foarte muncitori şi cred că acesta este un alt aspect pe care angajatorii pun preţ. 57% mizează pe o încredere puternică în ei înşişi şi susţin că acesta ar fi principalul lor atu într-un interviu de angajare. 45% includ în lista punctelor forte studiile, 26% faptul că sunt carismatici şi 25% faptul că au un CV bine pus la punct. 22% spun că vârsta îi ajută în acest sens şi 20% cred că au şanse mai mari decât alţi candidaţi pentru că se pregătesc foarte bine înainte de orice interviu.

Potrivit sursei citate, realizarea CV-ului este un alt pas care ajunge să ridice probleme pentru mulţi candidaţi. Astfel, cei mai mulţi se lovesc de faptul că au prea multă experienţă pe care nu ştiu cum să o comprime. 24% nu ştiu ce format de CV să folosească, în timp ce 20% spun că, dimpotrivă, au prea puţină experienţă, iar acest lucru le va face CV-ul să pară neconvingător.

Sondajul a fost realizat în luna iulie a acestui an, pe un eşantion de 1.350 de respondenţi. Dintre aceştia, 30,7% şi-au schimbat locul de muncă o singură dată în ultimii doi ani, 13,2% de două ori, 7,1% de trei ori şi 4,9% de patru ori sau mai mult. 44,1% nu şi-au schimbat jobul niciodată în intervalul de timp menţionat.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează