fbpx

Contact

ITM Bucureşti a identificat 57 de persoane fără contracte de muncă, în urma unui control

Codul muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a identificat miercuri, în mai puţin de două ore, 57 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contractele individuale de muncă, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în data de 25 august 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a întreprins o acţiune de control condusă de inspectorul şef Constantin Bujor.

Reprezentanţii ITM Bucureşti precizează că, în urma acţiunii menţionate, au identificat 240 de persoane, din care 57 de persoane care au declarat că desfăşoară activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă.

Totodată, au fost dispuse 6 sistări de activitate în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

“Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti, cu sprijinul Jandarmeriei Române”, se menţionează în comunicat.

Conform documentului, obiectivele acţiunii au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 (COVID 19).

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează