fbpx

Contact

Kaspersky: Doi din zece angajaţi susţin că volumul de muncă ”la distanţă” a crescut semnificativ

Peste jumătate dintre salariaţii globali (54%) au raportat o creştere a volumului de lucru de la începutul tranziţiei către munca la distanţă, iar două din zece persoane (18%) au catalogat drept semnificativă această majorare, relevă un sondaj realizat de Kaspersky.

În acelaşi context, mai mult de o treime (37%) dintre respondenţi au afirmat că nu au observat o modificare a volumului de muncă, în timp ce doar 9% au avut scăderi ale sarcinilor în domeniul de activitate din cauza noilor condiţii de muncă.

“În 2020, digitalizarea interacţiunilor angajaţilor a fost una dintre cele mai accelerate schimbări. Cu toate acestea, la începutul lockdown-ului, 82% dintre manageri erau îngrijoraţi de faptul că trecerea rapidă la telemuncă ar duce la o scădere a productivităţii, iar 69% dintre angajaţi au susţinut că munca la distanţă le-a afectat negativ starea emoţională. Pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul celui de-al doilea an al pandemiei, acesta este un moment bun pentru a reevalua implicaţiile muncii la distanţă pentru cei din sectorul IT”, se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, deşi sondajul arată că mai mult de jumătate dintre angajaţi au experimentat o creştere a volumului de muncă, 64% dintre cei chestionaţi nu se simt mai epuizaţi la sfârşitul unei zile de lucru de la distanţă. În acelaşi timp, 36% din totalul celor intervievaţi au menţionat că au mai multă energie lucrând de acasă, iar 28% nu au observat o diferenţă între cele două formate.

Când vine vorba despre stabilitate emoţională, modalitatea de muncă de la distanţă a fost bine primită de angajaţi: 67% au declarat că se simt mai confortabil când lucrează de la distanţă sau nu au observat o creştere a anxietăţii din cauza orelor suplimentare, în timp ce 41% dintre respondenţi s-au simţit chiar mai confortabil muncind de acasă, decât atunci când lucrau la birou.

De asemenea, 36% dintre respondenţi au spus că se simt mai obosiţi şi 33% că se simt mai anxioşi lucrând de acasă.

“O soluţie care se dovedeşte populară în rândul angajaţilor este modelul de lucru hibrid. Acest format este foarte favorizat în rândul forţei de muncă, aproape jumătate dintre angajaţi (45%) trecând la modelul hibrid până la jumătatea anului 2021. O altă soluţie binevenită este implementarea practicilor corporative de wellbeing. Vestea bună este că multe companii fac faţă provocării de a căuta modalităţi care să ajute la gestionarea potenţialului burnout. Într-adevăr, 80% dintre firme investesc în cursuri de formare pentru a îmbunătăţi competenţele de bază, cum ar fi administrarea efficienta a timpului (31%). Companiile oferă, de asemenea, avantaje, cum ar fi concediu suplimentar plătit sau concediu anual (30%) şi oferă consultaţii şi cursuri de wellbeing online (29%). Cu toate acestea, raportul indică că mai sunt încă lucruri de făcut pentru a atenua volumul crescut al muncii în rândul angajaţilor care lucrează la distanţă. Doar 45% dintre firme au luat cel puţin o măsură practică, cum ar fi automatizarea operaţiunilor de securitate sau angajarea de personal suplimentar pentru a combate epuizarea angajaţilor”, notează Kaspersly.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează