fbpx

Contact

Numărul indienilor care vin să lucreze în România, creștere fără precedent

Autoritățile române au acordat, lunar, peste 1.000 de permise de muncă cetățenilor indieni în ultimele luni, a declarat ambasadorul României în India, Radu Octavian Dobre, care s-a arătat surprins de “explozia” recentă de cereri din partea lucrătorilor indieni.

Majoritatea indienilor vin în România să lucreze în IT și construcții, a precizat Dobre, aflat într-o vizită la Chennai, în statul indian Tamil Nadu. “Aș estima la peste 15.000 numărul lucrătorilor indieni din România și tendința [de creștere] va continua. Nu am mai văzut ceva asemănător până acum!”, a spus ambasadorul român, citat de Hindu BusinessLine.

Pe lângă oportunitățile din IT și construcții, România reprezintă și o opțiune ieftină pentru producătorii de filme artistice și de spoturi publicitare, a adăugat Dobre.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, aproape 30.000 de cetățeni străini non-UE erau înregistrați cu contracte individuale de muncă active în România la începutul lunii noiembrie. Cei mai mulți salariați străini din afara UE se regăseau în domeniul construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale, urmat de domeniul restaurantelor.

În august, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10.000 a contingentului de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România pentru anul 2019, până la 30.000 de lucrători, un număr similar fiind propus spre aprobare și pentru anul viitor.

Sursa: https://www.profit.ro

Comments

comments

Apelează