fbpx

Contact

Numărul românilor care vor să-şi schimbe jobul în acest an este în creştere, Inteligenţa Artificială devine şi mai necesară în recrutare, iar transparentizarea salariilor pune presiune pe companii

Peste 12,5 milioane de aplicări au fost înregistrate pe platforma de recrutare online bestjobs anul trecut, cu 45% mai multe decât în 2022.

Şi numărul candidaţilor nou înregistraţi pe platformă a depăşit aşteptările, cu aproape 700.000 de noi CV-uri adăugate în ultimul an pe platformă, care anunţă că numărul românilor care vor să-şi schimbe jobul în acest an este în creştere.

În plus, în 2024, este de aşteptat şi ca Inteligenţa Artificială să ocupe un loc tot mai important pe piaţa muncii.

”Anul 2023 a adus pe piaţa muncii noi recorduri în ceea ce priveşte dorinţa candidaţilor de a accesa noi oportunităţi profesionale. Peste 12,5 milioane de aplicări au fost înregistrate pe platforma de recrutare online bestjobs anul trecut, cu 45% mai multe decât în 2022. Şi numărul candidaţilor nou înregistraţi pe platformă a depăşit aşteptările, cu aproape 700.000 de noi CV-uri adăugate în ultimul an pe bestjobs”, anunţă platforma.

Şi anul trecut, industrii precum Ingineria, IT&C şi Construcţiile s-au confruntat cu lipsa de specialişti, iar companiile au fost nevoite să găsească soluţii, fie prin formarea internă a angajaţilor, fie prin creşterea bugetelor de recrutare.

Astfel, atragerea de candidaţi cu competenţe specifice jobului pare să fie o prioritate pentru companii în 2024, după cum explică specialiştii bestjobs. De partea candidaţilor, flexibilitatea în program şi în modul de lucru a devenit tot mai importantă în ultimul an.

Astfel, 6 din 10 angajaţi declarau într-un sondaj recent al bestjobs că acesta este un criteriu esenţial în alegerea unui job nou. Tot în această direcţie, specialiştii bestjobs notează un interes mai mare din partea candidaţilor de a-şi lua un job suplimentar, part-time sau project-based, pentru a-şi putea suplimenta veniturile.

În 2024, este de aşteptat şi ca Inteligenţa Artificială să ocupe un loc tot mai important pe piaţa muncii. Datele bestjobs arată că automatizarea proceselor de recrutare şi crearea de instrumentele inteligente vor reprezenta un sprijin valoros atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori, facilitând găsirea personalului necesar într-un interval scurt de timp, cu cheltuieli minime.

Dacă la finalul anului 2022, aproximativ 22% dintre anunţurile de joburi publicate pe bestjobs menţionau salariul sau un interval salarial, în 2023, procentul acestora s-a apropiat de 40%.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează