fbpx

Contact

O angajată a unei bănci din Londra a câștigat 2,7 milioane de dolari după ce a dat-o în judecată pentru discriminare salarială

O angajată care lucrează pentru BNP Paribas SA la Londra a câștigat 2,7 milioane de dolari din partea unui judecător care a criticat „sistemul netransparent al salariilor” și a cerut un audit unic până acum pentru a arăta dacă bărbații sunt mai bine remunerați decât femeile care lucrează pentru această bancă, informează Bloomberg. Stacey Macken, un manager de produs care încă lucrează la bancă, a făcut o plângere legată de faptul că este plătită mai puțin decât colegii ei bărbați. Compensația este cea mai mare din istoria proceselor pentru egalitatea salariilor din Marea Britanie.

Auditul cerut de judecător este prima dată când o bancă de investiții este investigată în legătură cu egalitatea salariilor, a bonusurilor și a altor compensații materiale, potrivit avocatei care o reprezintă pe Macken.

„Acest caz are potențialul nu numai să închidă decalajul salarial, dar și să trimită un mesaj clar industriei că acest gen de discriminare este inacceptabil”, a spus avocata.

Macken a spus în timpul procesului că a primit mereu bonusuri mai mici decât angajații de sex masculin și că dorește ca banca să organizeze un audit cuprinzător „care să garanteze că nicio altă angajată nu este discriminată.”

Șeful și colegii o desconsiderau, spunându-i „nu acum, Stacey”. Un coleg i-a lăsat o pălărie de vrăjitoare pe birou
Macken a descris în fața instanței o situație în care colegii ei i-au lăsat o pălărie de vrăjitoare pe birou. De asemenea, șeful ei obișnuia să îi răspundă cu expresia „nu acum, Stacey” atât de des, încât colegii au început să i se adreseze în același fel.

În timp ce un bărbat care ocupa aceeași poziție primea un salariu de 160.000 de lire sterline pe an, ea a primit doar 120.000 și beneficia de bonusuri mult mai mici decât colegii ei bărbați.

Tribunalul a descoperit că BNP are „un sistem netransparent de salarizare asemănător altor oraganizații financiare. Concluzia logică a fost că și alte femei care lucrează pentru același inculpat s-ar putea să se găsească într-o postură similară”.

Comportamentul BNP a fost unul „malițios și răzbunător”, a spus judecătorul din acest caz.

„Noi, cei de la BNP Paribas, înțelegem că nu am făcut destul pentru doamna Macken”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii. „Luăm în considerare decizia tribunalului pentru a vedea ce putem să învățăm de pe urma ei. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că toții oamenii noștri sunt tratați cu respectul care li se cuvine mereu.”

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează