fbpx

Contact

O companie cauta angajatul ideal de mai bine de un an

O companie italiana care construieste utilaje agricole in Arad, incearca de mai bine de un an de zile sa gaseasca un angajat pe o pozitie de management.

Fabrica are aproximativ 350 de angajati

In fabrica din Arad lucreaza peste 350 de angajati, dintre care 40 au fost recrutati in cursul acestui an. Angajatorii planuiesc pana la sfarsitul anului, sa creasca numarul cu inca 30 de salariati.

Pozitia greu de ocupat este cea de “quality-manager”

Pozitia care reprezinta o provocare pentru companie, in piata muncii din Romania, este cea de “quality-manager”.

Nu sunt multi candidati cu astfel de experienta iar cei luati in considerare, au pretentii mari

“Nu sunt suficient de multi candidati cu o astfel de pregatire, iar cei cu care am discutat ne-au refuzat, nu am reusit deloc sa ajungem la un consens cu ei. Am lucrat chiar si cu firme de recrutare in incercarea de a acoperi pozitia. Unii dintre candidatii existenti au si pretentii extrem de mari, vor si masina, si chirie, si cazare si cheltuieli, bonus garantat de final de an, dar si un salariu de peste 2.500 de euro net. Sunt cerinte fabuloase“, a declarat Sanda-Valentina Balas, human resources manager al Maschio-Gaspardo Romania.

Compania se reorienteaza pe piata muncii din Italia

Din acest motiv, compania va incerca sa aduca un angajat din Italia.

“In Italia este exact opusul pietei muncii noastre: fiind mai putine locuri de munca pentru manageri, acestia stau la coada pentru a fi angajati. Italie­nii de pe functii manageriale sunt foarte bine pregatiti si lucreaza pe salarii bune, dar mai sunt altii care poate din nesansa sau din alte mo­tive nu au loc de munca, desi sunt bine in­stru­­iti. Pe aceia vrem sa ii «prindem» si sa ii adu­cem in Romania“, adauga managerul de resurse umane.

 

 

Sursa: zf.ro

Comments

comments

Apelează