fbpx

Contact

Ordinul cu formularele necesare obtinerii ajutoarelor de 2.500 de lei pentru achiziționarea de echipamente IT pentru telesalariați a fost publicat in Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Muncii 1376/2020, care cuprinde declarația pe proprie răspundere și alte formulare pe care trebuie să le trimită firmele la agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a beneficia de ajutoarele de câte 2.500 de lei pentru achiziționarea de laptopuri pentru telesalariați, a fost publicat in Monitorul Oficial.

Prin ordonanța de urgență 132/2020, Guvernul a instituit, printre altele, un ajutor de 2.500 de lei care se acordă firmelor pentru mijloace tehnice destinate salariaților care lucrează în regim de telemuncă.

Suma poate fi cerută până la finalul anului 2020, pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă cel puțin 15 zile în starea de urgență.

Cu acest ajutor, firmele vor putea achiziționa doar echipamente noi, de următoarele tipuri:

-laptop sau notebook
-tabletă
-smartphone
-periferice aferente celor de mai sus
-echipamente pentru conectarea la internet a celor de mai sus
-licențe software pentru aceste dispozitive.
Pentru ca firmele să poată beneficia de banii de la stat, reprezentanții societăților respective trebuie să depună la agențiile de ocupare a forței de muncă următoarele documente:

-cerere potrivit modelului anexat la ordinul de ministru,
-declarație pe proprie răspundere cum că salariații pentru care se cer bani de echipamente au lucrat cel puțin 15 zile în regim de telemuncă în starea de urgență,
lista telesalariaților pentru care se cer banii de echipamente.

Aceste documente se transmit prin mijloace electronice, repectiv prin site-ul guvernamental aici.gov.ro la agențiile de ocupare a forței de muncă de care aparțin angajatorii.

Directorii executivi ai agențiilor vor decide cui i se aprobă și cui i se respinge cererea de ajutor. În zece zile de la înregistrarea documentației depuse de angajatori până pe 31 decembrie 2020, agențiile fac plățile în conturile indicate de firme, în ordinea primirii cererilor și în limita fondurilor disponibile. Circa 10.000 de salariați ar fi vizați de acest ajutor.

În termen de 30 de zile de la primirea banilor de la stat, firmele trebuie să depună la agenții, prin portalul aici.gov.ro documentele justificative pentru bunurile cumpărate: facturi foscale de la furnizori, bonuri, chitanțe sau extrase de cont aferente plății facturilor, precum și fișele de evidență a obiectelor de inventar date în folosință salariaților care muncesc în regim de telemuncă.

Comments

comments

Apelează