fbpx

Contact

Piata muncii in Japonia

Potrivit Bloomerang, recrutarea absolventilor in Japonia te duce cu gandul la filmul Matrix, asociere incurajata de uniformele purtate de tineri la targurile de job-uri: costume negre si camasi albe.

Rata somajului este de doar 3%

In timp ce zona Euro se lupta cu o rata a somajului de 9% iar SUA cu una de 4.7%, in Japonia rata este de doar 3% iar in Tokyo, numarul pozitiilor disponibile il depaseste pe cel al candidatilor, fiind doua posturi disponibile pentru fiecare candidat.

Natalitatea scazuta si refacerea economiei intr-un ritm lent, mentin raportul intre candidati si pozitiile disponibile la cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani.

Cu toate astea, firmele mici au dificultati in a gasi angajati

Cu toate astea, firmele mai mici au dificultati in a gasi noi angajati, deoarece acestia se indreapta spre companii cu renume din anumite sectoare:

  • bancar;
  • bursier;
  • asigurari;
  • turism;
  • transport aerian.

“Firmele populare din industria financiara intervieveaza sapte candidaţi pentru fiecare pozitie. Noi avem sapte concurenti care spera sa atraga acelasi candidat”, declara Shuto Kuriyama, un participant din partea unui producator de mobila regional la targul de joburi adresat studentilor din apropierea orasului Tokio de luna aceasta.

La polul opus, standurile companiilor consacrate erau neincapatoare pentru fluxul de tineri candidati.

Preferinta tinerilor pentru marile companii este justificata

Cu toate ca salariul initial are valori asemanatoare, preferinta tinerilor pentru companiile mai mari este justificata de perspectivele ulterioare.

Investitorii trebuie sa ridice standardele conditiior de lucru

Takashi Hibino, presedintele Daiwa Securities Group, a transmis investitorilor ca “firmele japoneze vor fi fortate sa ridice nivelul conditiilor de lucru sau se vor confrunta cu o lipsa de personal”. Compania face deja schimbari pentru a sprijini femeile si persoanele in varsta.

 

Sursa: zf.ro

Comments

comments

Apelează