fbpx

Contact

Premierul Canadei, despre robotii care “fura” job-urile

Un studiu al Bancii Mondiale arata ca revolutia tehnologica a inceput si tarile emergente vor fi mai afectate decat cele foarte dezvoltate.

Doua treimi din slujbe sunt in pericol

Potrivit studiului, doua treimi din slujbele din aceste state sunt in pericol de a fi automatizate.

Un alt studiu arata ca inainte de 2020, se vor pierde 5 milioane de job-uri in favoarea inteligentei artificiale, robotilor, nanotehnologiei si altor factori care presupun inlocuirea oamenilor dar in acelasi timp, alte 2.1 milioane de noi locuri de munca pot fi create.

„Este clar ca multe joburi vor disparea, munca umana fiind inlocuita de roboti, dar cineva va trebui sa coordoneze si robotii, de aceea cred ca vor aparea alte meserii, care sa serveasca mai bine progresul si dezvoltarea. Dar care vor putea fi accesate de oameni cu anumite competente si abilitati, cum ar fi ingineria, abilitatile numerice, matematica, inovatie, creativitate, flexibilitate etc.”, a declarat Corina Neagu, fondator al DARE Development Advice & REsources, Trainer si HR Consultant.

Guvernul Trudeau pregateste populatia pentru job-urile de viitor

Guvernul Trudeau va asigura granturi si imprumuturi fara dobanda pentru studenti, pe langa stimulentele acordate companiilor care vor prelua aproximativ 13.000 de absolventi ai facultatilor din tara in timp ce somerii vor fi incurajati sa faca o reconversie profesionala.

“Facem toate aceste lucruri ca sa pregatim populatia sa isi gaseasca joburi in viitorul apropiat, prin educatie si formare. Stim ca piata muncii se schimba si in loc sa ne opunem in van acestor tendinte, noi am decis sa ne axam pe finantarea cercetarii si inovarii, cum ar fi inteligenta artificiala si lucrul cu calculatorul cuantic, care vor fi motoarele dezvoltarii Canadei”, a declarat premierul canadian.

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează