fbpx

Contact

Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă ar putea fi votat luni în plen

Senatul ar putea vota luni proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă, act normativ înscris pe ordinea de zi a plenului la secțiunea dedicată votului final. Inițiator al proiectului este Guvernul și, potrivit notei de fundamentare, actul normativ are în vedere flexibilizarea și adaptarea relațiilor de muncă la realitățile socio-economice actuale, în raport cu evoluția dinamică a pieței muncii, urmând să ofere avantaje atât salariatului, cât și angajatorului.

Proiectul de lege, amendat de Comisia de muncă a Senatului, vizează forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puțin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

“Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință a părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent. Refuzul salariatul de a consimți la prestarea activității în regim de telemuncă nu poate constitui motiv de modificare unilaterală a contractului individual de muncă și nu poate constitui motiv de sancționare disciplinară a acestuia”, prevede actul normativ amendat de Comisia juridică.

Proiectul a primit raport de admitere din partea Comisiei de muncă a Senatului, care va fi supus, împreună cu proiectul de lege, votului plenului.

Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează