fbpx

Contact

Proiectul prin care angajatorii primesc bani dacă încheie contracte de ucenicie, adoptat în unanimitate de deputaţi

Deputaţii au adoptat cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, iar dacă încheie un contract de stagiu, primeşte 1.350 lei/lună. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Potrivit proiectului, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României.

Proiectul mai urmăreşte şi modificarea Legii nr.335/2013, în sensul ca angajatorul care încheie un contract de stagiu, pe toată perioada derulării acestuia, să beneficieze, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună, bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în limita fondurilor alocate. Măsura va mai putea fi finanţată din fonduri europene structurale şi de investiţii sau din fondurile publice naţionale aprobate în bugetul asigurărilor de şomaj.

Conform raportului comisiei pentru muncă, măsurile propuse vin în sprijinul angajatorilor care nu dispun de resurse financiare, în vederea stimulării angajării pe noi locuri de muncă, prin încheierea de contracte de ucenicie, respectiv prin încheierea de contracte de stagiu pentru absolvenţi.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează