fbpx

Contact

România – țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor care nu își permit cel puțin un concediu de o săptămână pe an

6 din 10 români nu au condițiile pentru efectuarea unui sejur de 7 zile într-un an, cel mai deteriorat procentaj din Uniunea Europeană. Ironie, în blocul comunitar, exact cetățenii unor țări care sunt predilect destinații turistice, precum Grecia, Croația, Bulgaria, Italia, Cipru și Portugalia, își permit în procente mai mici concediul anual de o săptămână.

O statistică Eurostat indică faptul că 60% dintre români nu merg niciunde nici măcar pentru un sejur de o săptămână. Din acest punct de vedere, România este pe ultimul în UE, depășind de departe Grecia, unde procentajul celor care nu își pemit un concediu pe an este cu puțin sub 50%.

De fapt, ne comparăm cu o țară din afara UE, Turcia, unde, de asemenea, 60% dintre cetățeni nu merg nicăieri. Chiar și Serbia, deși în afara UE, stă mai bine decât România.

Țări unde cu puțin peste 40% din cetățeni nu-și pemit tradiționalul sejur de 7 zile sunt Croația, Bulgaria și Ungaria, în timp ce Italia, Cipru și Portugalia sunt cu puțin sub acest reper.

La nivelul Uniunii Europene, procentajul celor care nu-și pemit concediu este mai mic de 30%, aproape de acest nivel mediu fiind Polonia, Irlanda și Germania.

O țară unde lucrătorii au printre cele mai multe zile de concediu pe an din lume, Danemarca are doar aproximativ 10% dintre persoane în stadiul în care bugetul familial nu le permite efectuarea unui sejur de 7 zile. În această zonă se mai regăsesc Olanda, Austria, Luxemburg și Finlanda.

Țara din Uniunea Europeană care stă cel mai bine din acest punct de vedere și unde procentajul celor care nu-și pemit vacanța anuală este mai mic de 10% este Suedia. La un nivel comparabil este Elveția, țară care este, însă, în afara UE.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează