fbpx

Contact

Schimbarile din piata muncii in 2016

2016 a schimbat multe in jurul nostru si nu a facut o exceptie pentru piata muncii.

Iata care sunt cele mai importante modificari, resimtite de angajatii din Romania:

Majorarea salariului minim

De la 1 mai 2016, salariul minim pe economie a crescut de la 1.050 de lei brut la 1.250 de lei brut iar peste un milion de persoane au beneficiat de aceasta majorare.

Modificarea privind indemnizatia pentru cresterea copilului

Inceputul lunii iulie a adus modificari programului de acordare a concediului si indemnizatei pentru cresterea copilului, de la eliminarea plafonului maxim al indemnizatiei de 3.400 de lei la prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de insertie pana copilul implineste trei ani.

sky-935497_960_720

Majorarea valorii tichetului de masa

Din 1 decembrie 2016, valoarea unui tichet de masa poate urca de la 9.57 de lei pana la maxim 15 lei. Majorarea valorii tichetului ramane insa alegerea angajatorului.

Utilizarea tichetelor este cel mai popular beneficiu extra-salarial in Romania, de care se bucura aproximativ 2 milioane de angajati.

Incurajarea mobilitatii

Incepand cu ultima luna a anului, noi servicii pentru persoanele fara un loc de munca au fost introduse, printre care si prima de instalare acordata pentru somerii care isi schimba domiciliul la o distanta mai mare de 50 de km in vederea angajarii.

1 iunie, zi libera legala

Ziua Copilului a devenit zi nelucratoare legala pentru toti salariatii, indiferent daca acestia au sau nu copii, conform unui act normativ intrat in vigoare in noiembrie.

Aprobarea majorarilor salariale in Educatie si Sanatate

La jumatatea lunii decembrie, OUG 20/2016 a fost promulgata, urmand ca de la inceputul anului 2017 salariile din Educatie si Sanatate sa fie majorate cu 15%.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează