fbpx

Contact

Sindicatele din administrație – în grevă japoneză

Codul muncii

Membrii mai multor sindicate din sectorul administrației publice se vor afla, joi, în grevă japoneză, urmând să își desfășoare activitatea ca de obicei, dar vor purta banderole albe ori vor afișa pe ușile birourilor nemulțumirile. Printre revendicările bugetarilor din administrația publică se numără revocarea măsurii prin care salariile bugetarilor nu cresc, în acest an.

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a anunțat că sindicatele membre participă, joi la o grevă japoneză care este parte din programul de acțiuni stabilite de către Biroul executiv al federației.

Pe parcursul întregii zile, salariații din amdinistrație care sunt membri de sindicat vor purta banderolă albă sau vor posta pe ușa biroului anunțul care conține revendicările, fără a întrerupe însă programul de lucru.

Una dintre revendicările angajaților din administrația publică o reprezintă aplicarea imediată și ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar duce la revocarea măsurii de înghețare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul în curs. O altă revendicare este cea de modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea în sectorul bugetar în ceea ce privește raportarea totalității veniturilor salariaților din administrația publică locală la indemnizația viceprimarilor/vicepreședinților consiliilor județene.

“În acest sens, solicităm demararea discuțiilor și negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de bază/încadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizația de hrană, indemnizația de vacanță/vouchere de vacanță, majorări salariale fonduri europene, spor condiții de muncă”, transmit sindicaliștii din sistem.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează