fbpx

Contact

Sondaj: Aproximativ 65% dintre angajaţi cred că şi-ar putea găsi un job nou în mai puţin de 2 luni

Aproximativ 65% dintre angajaţi cred că şi-ar putea găsi un job nou în mai puţin de două luni şi mai mult de jumătate şi-ar da demisia doar dacă ar avea o variantă sigură de rezervă, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

“Circa 31,5% dintre respondenţi sunt convinşi că ar putea să se angajeze în altă parte în cel mult o lună, iar 32,7% în maximum două luni. 23,2% estimează un orizont de aşteptare de asemenea scurt, respectiv trei-şase luni, în timp ce doar 8,9% cred că ar avea nevoie de şase luni – un an pentru a-şi schimba jobul”, potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs România.

Conform cercetării, pesimişti cu privire la acest aspect sunt 3,7% din respondenţi care spun că o nouă angajare ar presupune eforturi de căutare pentru o perioadă mai mare de un an de zile.

În ciuda nivelului ridicat de încredere în oportunităţile pe care le au în acest moment, 59,4% dintre angajaţii participanţi la sondaj au declarat că nu sunt dispuşi să îşi dea demisia fără a avea un plan sigur de rezervă. Totodată, 19,6% spun că, dacă în piaţă există suficiente joburi disponibile pentru nivelul lor de pregătire, sunt deschişi să îşi asume riscul de a-şi da demisia fără a avea un plan B.

În schimb, 10,7% ar prefera să rămână o perioadă fără job decât să stea la un loc de muncă unde sunt nemulţumiţi şi tot atâţia recunosc că niciodată nu au avut un plan de rezervă atunci când şi-au dat demisia, însă lucrurile s-au aşezat, în cele din urmă, în favoarea lor.
Întrebaţi ce îşi doresc cel mai mult de la următorul job, 52,6% au răspuns un salariu mai mare. Următoarele criterii menţionate, în ordinea importanţei, sunt posibilitatea de a avansa în carieră, un loc de muncă mai stabil, un program de lucru mai flexibil, proiecte care să-i motiveze, posibilitatea de a lucra de acasă, mai multe beneficii extrasalariale şi colegi mai prietenoşi.

Referitor la creşterea salarială necesară pentru a reconsidera decizia de a pleca din companie, 7 din 10 angajaţi spun că ar fi nevoie de un plus de cel puţin 20% faţă de cât câştigă în prezent. 21% s-ar răzgândi dacă ar primi o majorare de 15% şi aproape 9% ar accepta şi creşteri mai mici, respectiv de 5-10%. Sondajul a fost realizat în perioada septembrie-octombrie a acestui an, pe un eşantion de 1.850 de respondenţi.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează