fbpx

Contact

Sprijinul de 500 euro pentru angajații în regim de telemuncă este extins și pentru starea de alertă

Senatorii au decis să extindă și pentru starea de alertă sprijinul de 2.500 lei (echivalentul a 500 euro), în vederea achiziției de echipamente și servicii IT, acordat angajaților care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență.

Măsura a fost susținută de toate partidele, fiind adoptată în Senat cu unanimitatea voturilor exprimate. De ce este important: Guvernul a decis la începutul lunii august, prin ordonanță de urgență, să acorde un sprijin în valoare de 2.500 lei fiecărui angajat care a lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență, pentru achiziționarea de echipamente IT.

Mai este important: Starea de urgență a fost instituită de șeful statului în perioada 16 martie-14 mai, iar de pe 15 mai până în prezent Guvernul a decretat, pe durate repetate de 30 de zile, stare de alertă. Potrivit declarațiilor premierului Orban, starea de alertă care se încheie la 16 septembrie ar urma să fie prelungită cu încă 30 de zile.

Ajunsă în dezbaterea senatorilor, ordonanța de urgență a Guvernului privind sprijinul angajaților în regim de telemuncă a fost amendată în comisii, iar apoi adoptată, marți, prin vot în plenul Senatului, cu aplicarea prevederilor privind ajutorul de 500 euro și în cazul stării de alertă. Astfel suma de 2.500 lei va fi acordată atât pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență, cât și pentru cei care au lucrat sau lucrează în acest regim în starea de aletă pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

Mecanismul de plată constă în alocarea sumei (2.500 lei) direct angajatorilor, care vor deconta angajaților.

Inițial, Guvernul estimase 40.000 de beneficiari, iar valoarea programului era calculată la 100 milioane lei. Suma de 2.500 lei a fost stabilită prin raportare la prețul mediu al unui echipament IT (laptop) cu specificații tehnice de nivel mediu și se acordă numai angajatorilor care au statutul de întreprinderi mici și mijlocii și care au facut dovada utilizării telemuncii în perioada stării de urgență. Proiectul de adoptare a ordonanței astfel modificate va fi transmis acum spre adoptare și vot final Camerei Deputaților.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează