fbpx

Contact

Studiu: 30% dintre angajatii romani nu au fost promovati NICIODATA in ultimii 10 ani

Un procent de 30% din populatia activa in piata romaneasca nu a fost niciodata promovata in ultimii 10 ani, iar cei mai multi dintre acestia se incadreaza in categoria de varsta de peste 45 de ani, se arata intr-un studiu realizat de Ipsos, la initiativa Great HRs. Mai multe cifre arata dificultatile pe care candidatii cu varste inaintate le intampina in piata muncii, inclusiv ca persoanele de peste 45 de ani isi gasesc cu mai multa dificultate un loc de munca in Romania anului 2019. Astfel ca doar 1 din 4 candidati de peste 45 ani isi gaseste un job, in cazul celor mai tineri situatia este mai buna, studiul aratand ca 1 la 3 candidati de pana in 45 de ani se angajeaza.

Mai mult, analiza arata ca 43% dintre persoanele din esantionul analizat au fost refuzate la cel putin un interviu in ultimul an, iar aproape jumatate dintre acestia (46%) nu au aflat motivul pentru care nu au obtinut jobul. Atunci cand angajatorii le dau un raspuns candidatilor care nu obtin jobul, le spun acestora ca au fost refuzati din cauza pretentiilor salariale prea mari sau motivele tin de supra-calificarea candidatilor pentru job sau de experienta prea mare in munca.

Sunt insa si romani care s-au bucurat de promovari la locul de munca, astfel ca datele cercetarii mai arata ca 56% din populatia activa a beneficiat de 1-3 avansari la job in ultimii 10 ani de munca.

Studiul a fost realizat pe un numar de 601 femei si barbati cu varsta intre 35-64 de ani cu media de varsta de 46.2 ani, persoane care pot fi potentiali candidati pe piata muncii. Cercetarea face parte din campania nationala “Angajez 45+”, care combate discriminarea la angajare, pe criterii de varsta, a candidatilor seniori, si creeaza o punte de legatura intre acestia si angajatorii care se confrunta cu dificultati in a gestiona criza fortei de munca.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează