fbpx

Contact

Studiu: Din cauza pandemiei, femeile sunt mai predispuse să-și sacrifice locurile de muncă

Ponderea femeilor în funcțiile de vicepreședinte senior a crescut la 28% la începutul anului 2020, în creștere de la 23% în 2015, potrivit raportului anual Women in the Workplace de la McKinsey & Company și LeanIn.Org.

Însă, pandemia amenință să anuleze aceste victorii obținute de femei și asta pentru că una din patru femei spune că în considerare reducerea orelor de lucru sau chiar ieșirea din câmpul muncii, mai consemnează raportul preluat de CNN.

„Dacă am fi avut un buton de panică, l-am fi lovit”, a declarat Sheryl Sandberg, COO al Facebook și cofondator al LeanIn.Org.

În eventualitatea în care femeile ar părăsi într-adevăr câmpul muncii, acest lucru ar putea avea consecințe pe termen lung. Femeile sunt deja subreprezentate în forța de muncă și acest lucru va întoarce progresul câștigat din greu”. a spus Rachel Thomas, co-fondator și CEO al LeanIn.org.

Din punct de vedere financiar, această pierdere ar fi evaluată anual la 180 de miliarde de dolari, a menționat Lareina Yee, ofițer șef pentru diversitate și incluziune pentru McKinsey.

Totodată, femeile în roluri de conducere sunt mai susceptibile să se simtă presate să lucreze mai mult decât omologii lor de sex masculin și să aducă în atenție faptul că sunt epuizate.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează