fbpx

Contact

Tarom reduce salariile cu 20 %. Toți salariații companiei vor presta activitate în program de lucru redus

Codul muncii

TAROM a anunțat că va reduce salariilor angajaților cu 20%. Măsură va fi luată începând cu data de 16 octombrie, potrivit unui comunicat emis de compania aeriană. Astfel, toți angajații Tarom vor lucra patru zile pe săptămână în loc de cinci zile și automat salariul lor va fi redus cu 20%.

„Toți salariații companiei vor presta activitate în program de lucru redus, respectiv 4 zile, în cadrul săptămânii de lucru de 5 zile, cu plata corespunzătoare a drepturilor salariale, pentru timpul efectiv lucrat”, a anunțat Tarom în comunicat.

”Pentru salariații care lucrează în program fix de 8 ore pe zi/5 zile pe săptămână, ziua liberă neplătită va fi luni sau vineri, fiecare manager responsabil urmând a împărți salariații în cele două zile libere indicate, astfel încât să se asigure continuitatea activității”, a mai precizat conducerea companiei aeriene. Această măsură a fost luată din cauză că, ”activitatea TAROM este foarte redusă, zburam la aproximativ 30% din capacitate”. ”Avem oameni în șomaj tehnic și cei care vin la birou lucrează 4 zile din 5, cu câteva excepții. Planul de restructurare a companiei este înaintat deja către Comisia Europeană și se așteaptă răspunsul acesteia”, au transmis reprezentanții Tarom.

Câștigul mediu pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este la Tarom de 7.282,92 lei, scrie Agerpres.

Compania Tarom va concedia 374 de angajați până la sfârșitul anului, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al operatorului naţional aerian. Astfel, conform documentului, de la un număr mediu de salariaţi de 1.607, TAROM va rămâne la finele anului cu 1.233 de angajaţi.

Această decizie de reducere a salariilor cu 20 % vine după ce, luni, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat de 19,3 milioane de euro (94 de milioane de lei) acordat de guvern companiei cu capital de stat Tarom, potrivit unui comunicat al executivului european.

Sursa: Libertatea

Comments

comments

Apelează