fbpx

Contact

Mai putine ajutoare sociale

Potrivit ministrului Muncii, legea salarizarii va avea un impact pozitiv in piata muncii, ducand la o rata scazuta a somajului si la reducerea numarului ajutoarelor sociale.

Salariile vor intra in vigoare de la 1 iulie

Noile salarii vor intra in vigoare de la iulie, nu se vor inregistra cresteri semnificative dar din 1 ianuarie 2018 media de crestere a salariilor va fi de 25%.

Exceptii vor fi in sectorul de Sanatate unde salariile cresc in 2018 dar se opresc pana in 2021 si in sectorul de Educatie, unde majorarile vor fi de 50%.

Potrivit cifrelor prezentate de Liviu Dragnea, salariul unui bibliotecar va fi anul acesta 4.800 de lei, mai mare cu 400 de lei decat al unui medic specialist sau al unui subinspector de politie.

Numarul ajutoarelor sociale va scadea

Ministrul Muncii se asteapta ca in urma noii legi, sa se ajunga la cea mai scazuta rata a somajului si astfel, numarul ajutoarelor sociale sa scada.

“Sunt aproximativ noua mii de locuri de munca doar saptamana trecuta. Asta inseamna ca economia functioneaza. Locurile de munca sunt in piata libera. Vrem sa ajungem la cea mai scazuta rata a somajului, de 4.2 %, n-o sa mai vedeti ajutoare sociale date cu nemiluita”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

 

 

Sursa: libertatea.ro

 

Comments

comments

Apelează