fbpx

Contact

Modificare a Codului Muncii: Concediu de odihnă suplimentar pentru femeile pe cale de a deveni mame. Măsura poate intra în vigoare în scurt timp

Angajatorii vor fi obligați să acorde un concediu de odihnă suplimentar și plătit angajatelor care urmează o procedură de fertilizare ”in vitro”. Concediul va fi de 3 zile, în două etape, și va trebui justificat prin scrisoare eliberată de medicul specialist. Măsura este pregătită a fi adoptată de Guvern prin ordonanță de urgență, astfel că va intra în vigoare imediat după adoptarea și publicarea actului normativ în Monitorul Oficial. Conform ordonanței pregătite, concediul de odihnă suplimentar va consta în 1 zi la data efectuării puncției ovariene și în alte 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

Pentru a beneficia de concediu, angajatele trebuie să adauge la cererea de concediu o scrisoare medicală eliberată de medicul specialist.

Guvernul arată că măsura, necesară pentru prevenirea declinului demografic, este complementară proiectului ”O șansă pentru cuplurile cu infertilitate”, derulat de Consiliul General al Municipiului București.

Proiectul derulat de primăria Capitalei prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Pentru perioada iunie 2018-decembrie 2019, bugetul alocat proiectului este de 13,8 milioane lei, sumă de care pot beneficia 1.000 de femei.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează